iranmatikanlogo android
  /  English   /  
logo
  • بخش - اول - نحوه ارایه و رسیدگی به درخواست متقاضیان مشاغل سخت و زیان آور
    • بند - 2 - بیمه شدگان شاغل در کار های سخت و زیان آور باید تقاضای خو درا طبق فرم شماره «1» پیوست و کارفرمایان کارگاه یا سایر مراجع مدعی سخت و زیان آور بودن شغل یا مشاغل کارگاه تقاضای خود را طبق فرم شماره «2» پیوست به اداره کل کار و امور اجتماعی استان یا اداره کار و امور اجتماعی شهرستان محل سکونت خود تحویل و رسید دریافت نمایند . عدم اعلام نظر کارفرما یا خودداری از امضا فرم شماره «1» که توسط بیمه شدن متقاضی تکمیل میگردد مانع از دریافت تقاضا توسط اداره کل کار و امور اجتماعی و رسیدگی آن نمیگردد .
    • بند - 4 - کمیته استانی موظف است با تطبیق شغل یا مشاغل مندرج در فرم های شماره «1» و «2» با توجه به مشاغل سخت و زیان آور موضوع ماده «12» آیین نامه به شرح بخش دوم این بخشنامه و گزارش کارشناسان در مورد سخت و زیان آور بودن یا نبودن هر یک از مشاغل ذکر شده در فرم تقاضا اظهارنظر نموده و نظر کمیته در ذیل فرم مذکور و در محل تعیین شده درج و پس از امضا کلیه اعضا حاضر در جلسه ، فرم مزبور عینا طی فرم شماره «3» پیوست جهت بررسی سایر شرایط و اقدامات بعدی به شعبه تامین اجتماعی محل پرداخت حق بیمه ارسال و رونوشت نامه نیز جهت اطلاع بیمه شده یا سایر افراد متقاضی فرستاده شود .
    • بند - 1 - به منظور رسیدگی به درخواست متقاضیان و تطبیق و تشخیص مشاغل آنان به عنوان مشاغل سخت و زیان آور کمیته استانی به ترتیب مقرر در ماده «8» آیین نامه تشکیل میگردد .
    • بند - 5 - کارشناسان موضوع ماده «2» آیین نامه پس از اینکه درخواست بیمه شدن و سایر متقاضیان مشاغل سخت و زیان آور از سوی رییس کمیته استان به آن ها ارجاع گردید ، موظفند با مراجعه به کارگاه و بررسی مشاغل مورد ادعای متقاضیان ، گزارش خود را با ذکر دلایل تهیه و در صورتی که شغل موردنظر را سخت و زیان آور تشخیص دهند ، نوع آن را نیز از نظر گروه « الف » یا « ب » ماده «1» آیین نامه تعیین نمایند .
    • بند - 3 - رییس کمیته استانی موظف است درخواست بیمه شده و سایر متقاضیان مشاغل سخت و زیان آور به شرح فرم های «1» و «2» مندرج در بند «2» را به ترتیب ثبت آن ها در اداره کل کار و امور اجتماعی استان ، به کارشناسان مذکور در ماده «2» آیین نامه ارجاع و پس از دریافت گزارش آنان جهت رسیدگی و اظهارنظر در دستور کار کمیته استانی قرار دهد .
  • بخش - دوم - کار های سخت و زیان آور
    • توضیحات - - - تعیین و تشخیص کار های سخت و زیان آور عینا به موجب ماده 12 آیین نامه فوق الذکر خواهد بود . در مورد کار های سخت و زیان آور مشاغل موجود در تاسیسات ملی و مهم مانند نیروگاه ها و شبکه های برق و انتقال نیرو ، پالایشگاه ها و شبکه های نفت و گاز و … توسط شورای عالی حفاظت راسا سیاستگذاری و آن را به کمیته های استانی جهت اجرا ابلاغ مینماید . کمیته های استانی موظفند در مورد متقاضیان تاسیسات مذکور براساس سیاست ها و دستورالعمل های شورای عالی حفاظت عمل نمایند
  • بخش - سوم - استانداردسازی محیط کار
    • توضیحات - - - به منظور نظارت بر ایمن سازی عوامل و شرایط کار مطابق حد مجاز و استاندارد های مشخص شده در قانون کار و آیین نامه مربوطه و سایر قوانین موضوعه واحد های تابعه وزارت کار و امور اجتماعی ، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و سازمان تامین اجتماعی موظفند اقدامات زیر را انجام دهند : 1 – کمیته استانی موظف است فهرست کارگاه هایی را که مشاغل آن ها را سخت و زیان آور تشخیص می دهد در پایان هر ماه به اداره کل کار و امور اجتماعی استان و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مربوطه ارسال نماید . 2 – در اجرای بند «1» ماده «2» ادارات کل کار و امور اجتماعی استان ها و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مربوطه مکلفند آن دسته از کارگاه هایی را که مشاغل آن ها سخت و زیان آور شناخته شده است به طور مستمر مورد بازرسی قرار داده و گزارش اقدامات انجام شده را در اجرای تبصره ماده «5» به کمیته استانی ارایه و نسخه ایاز آن را برای شعبه تامین اجتماعی مربوطه ارسال نمایند . هر یک از مراجع فوق موظفند هنگام ارایه خدمات به کارفرمایان کارگاه های مذکور حداقل یک نوبت در سال گواهی لازم مبنی بر بهبود وضعیت کارگاه متضمن نوع اقدامات انجام شده را از کارفرما اخذ نمایند . 3 – با توجه به قسمت دوم بند «1» ماده «2» آیین نامه وزارتخانه های کار و امور اجتماعی و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی مکلفند در مورد کارگاه هایی که پس از تصویب قانون یاد شده تاسیس میگردد به درخواست کارفرما برای صدور گواهی رعایت ایمنی و بهداشت و استاندارد بودن آن ها طبق قانون کار رسیدگی و در صورت احراز شرایط قانونی گواهی لازم را صادر و به کارفرما ارایه نمایند . اداره کل کار و امور اجتماعی مکلف است از ادامه فعالیت ها کارگاه های جدیدالتاسیس فاقد گواهی مذکور جلوگیری نماید . 4 – با توجه به تبصره ماده «4» آیین نامه ، معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی موظفند نتایج معاینات پزشکی موضوع ماده مذکور را به شعب تامین اجتماعی ارسال نمایند . در صورتی که معاینات خارج از مراکز بهداشتی ، درمانی تحت پوشش وزارت بهداشت انجام شده باشد ، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی تمهید لازم برای اعلام نتایج به سازمان تامین اجتماعی را فراهم خواهد کرد . 5 – شعب تامین اجتماعی موظفند در مورد بیمه شدگان شاغل در مشاغل سخت و زیان آور ، گواهی انجام معاینات پزشکی موضوع بند «2» ماده «2» آیین نامه اجرایی را حداقل سالی یک بار و حداکثر تا پایان شهریور ماه از کارفرمای مربوطه دریافت و در پرونده فنی بیمه شدن ضبط و نگهداری نمایند . سازمان مکلف است در صورت عدم ارایه گواهی مذکور مراتب را جهت اقدامات قانون به وزارتین کار و امور اجتماعی و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اعلام نماید . 6 – در صورتی که عدم انجام تعهدات مذکور در بند های «1» و «2» جزء « الف » ماده واحده قانون توسط کارفرما منجر به ایجاد فرسایش جسمی و روحی بیمه شده گردد ، شعب تامین اجتماعی مکلفند تعهدات قانونی را نسبت به بیمه شده انجام و خسارات وارده را با توجه به ماده (66) قانون تامین اجتماعی از کارفرمای مربوطه مطالبه و دریافت نمایند . تشخیص این امر به عهده کمیته های استانی خواهد بود . 7 – در صورتی که گزارش کارشناسان حاکی از عدم حذف یا کاهش عوامل زیان آور و بیماری زای محیط کار باشد و موضوع مورد تایید کمیته استان قرار گیرد ، کمیته موظف است مراتب را به وزارت کار و امور اجتماعی و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی جهت اقدام لازم مطابق قانون کار اعلام نماید